Klub Zvonek Králův Dvůr

sdružení zdravotně postižených

Velikonoční výstava Klubu Zvonek

Největší akcí měsíce března Klubu Zvonek - sdružení zdravotně postižených, byla Velikonoční výstava 17. a 18. března v restauraci U Bělohlávků. Sjeli se sem profesionálové z různých koutů naší republiky např. Českých Budějovic, České Lípy, Prahy, ale také amatéři z Berounska, třeba z Nového Jáchymova, Otročiněvsi, Zdic, Berouna atd. I žáci základních škol a mateřských škol našeho města vytvořili úžasná dílka za pomoci svých učitelů. Samozřejmě ani Zvonek nezůstal pozadu a měl svůj stánek.

Zahájení se ujal starosta města Mgr. Karel Mencl a předsedkyně Zvonku Jarmila Dolejší. Každý rok některá ze škol či školek oživí zahájení vystoupením dětí. Letos měla hezké vystoupení ZŠ a MŠ Králův Dvůr. A pak již chodili hosté. Senátor Jiří Oberfalzer se obdivoval šikovnosti předvádějících a pochlubil se, že i on nejednou zkoušel zdobit kraslice. Nabídl také opět pomoc Zvonku, za což jsme vděční, neboť jsme nezisková organizace, která je závislá na darech a dotacích. Grant od našeho městského úřadu nám umožnil uspořádat tuto výstavu, která stála určitě za prohlídku. Přijeli i jiní prodejci a oživili tím nabídku. Ředitelku Úřadu práce v Berouně Mgr. Lenku Šmídovou jste mohli pozorovat při zdobení kraslic slámou, pan Jiří Bergmann z České Lípy háčkoval, samozřejmostí bylo předvádění zdobení kraslic voskem, ale mohli jste také zhlédnout již méně známou techniku tenerifu.

Na závěr se sluší poděkovat všem, kteří pomáhali Zvonku s výstavou: členové našeho klubu Zvonek, místostarosta města Petr Vychodil, Luboš Radvanský, ředitel školy Mgr. Vladislav Krabec a děti jeho školy ZŠ a MŠ Počaply, paní učitelky Speciální MŠ Počaply a také majitelé restaurace U Bělohlávků. Takže všem velký dík za pomoc.

Zapsal: Králodvorský zpravodaj, Jarmila Dolejší, duben 2005
Klub Zvonek Králův Dvůr - sdružení zdravotně postižených - Plzeňská 104, 267 01 Králův Dvůr. Tel: 776 689 998.
Tvorba stránek: Pavel Bokr, Jan Vyhnánek a Iva Vyhnánková.
CNW:Counter